НОВА БАНЯ ЗА ТРУДНОПОДВИЖНИ БАЩА И ДЪЩЕРЯ

Доброто винаги побеждава!

НОВА БАНЯ ЗА ТРУДНОПОДВИЖНИ БАЩА И ДЪЩЕРЯ

Още една кауза успешна само за 3 дни. Всичко ново. Ел. инсталация, Вик-а, цялостна баня, тоалетна и яма.

Снимки преди и след от каузата „Баба Николина – Елешница“

“Виждаш ли този мост? Колко пъти съм се замисляла да се хвърля от там…”

Това са думи на една отчаяна възрастна жена. Баба Никол е на 72 години. В продължение на 19 години тя се грижи за своята дъщеря- Галя, която след тежка катастрофа остава в инвалидна количка. Оттогава тя е неподвижна, а баба Никол и внучка й- Бетина полагат грижи за нея. Младото момиче обаче работи и учи едновременно и затова по-голямата тежест пада върху плещите на възрастната жена. Освен да гледа детето си в инвалидна количка, съдбата на баба Никол й нанася още един удар- нейният съпруг преди 3 години след боледуване също остава трудноподвижен и в инвалидна количка. Така 72-годишната жена се грижи паралелно за двама инвалиди.

Основателят на платформа “Приятели, ПОМАГАЙТЕ!” Лео Кадели се срещна с това семейство по инициатива на внучката и дъщеря – Бетина. Тя търсеше помощ от него за своята майка. Веднага след като бе проверен сигналът, платформата дари на жената инвалиден скутер, който поне малко да я улесни. Лео и доброволци лично отидоха до къщата им в с. Елешница да закарат скутера и тогава се запознаха и с баба Никол. С течение на разговора Лео усети някакво неудобство у бабата и настоя да влезе в къщата. Тогава той видя, че там няма тоалетна и баня. Година по-рано там се завъртял някакъв майстор, който уж да ремонтира, но накрая просто взел парите и си тръгнал, а банята си останала в същия вид. Слушайки цялата история, в главата на Лео се появила мисълта да помогне на тези хора.

И няколко дни по-късно каузата бе стартирана. Доброволци на “Приятели, ПОМАГАЙТЕ!” се отзоваха на зова за помощ и дадоха труда си безвъзмездно, за да може баба Никол и нейното семейство да се радват на елементарното- баня и тоалетна. В продължение на три дни добрите хора неуморно работиха и накрая успешният финал бе факт- чисто нова баня и тоалетна, направена годна за употреба от трудноподвижни хора.

Възрастната жена, нейната дъщеря Галя и внучка й Бетина не можаха да изкажат благодарността си от сълзи, а бригадата остана удовлетворена от свършената работа. И днес една жена на 72 години, чиято дъщеря и съпруг са инвалиди, е малко по-щастлива. Платформа “Приятели, ПОМАГАЙТЕ!” сбъдна още една мечта и изпълни успешно поредната си кауза.

Доброто винаги побеждава!

Средствата за каузата са събрани чрез дарения

Споделете а пример.

Благородна кауза