Белоградчик: 13-годишно момиче получава подаръци

Доброто винаги побеждава!

Белоградчик: 13-годишно момиче получава подаръци

Белоградчик- красив и подреден град с много туризъм, но и пристан за тъгата на едно дете. С… е на 13 години. Има родители, които обаче не се грижат за нея. Баща ѝ е отказал да я припознае, а майка ѝ живее някъде из София и дефакто почти не съществува в живота на малката. Но да не бъдем съдници, тази жена сама си е дала присъдата да загуби уважението на собственото си дете.
През октомври 2019г. получих сигнал за този случай от последовател на платформата ни и психолог от Видин, който работи с детето чрез Държавна агенция за закрила на детето. Той ми разказа, че ситуацията е особена, че освен нужда от специализирана помощ, тя се нуждае и от някои материални неща, в това число и най-елементарното като за едно младо момиче. След няколко дни с Лукан бяхме на място и се оказа, че родителските грижи за момичето са поети от нейните баба и дядо, т.е. те са нейни приемни родители. За съжаление обаче, дядото от 19-ти декември вече не е сред живите и момичето остава само със своята баба, което според Закрила на детето автоматично го прави дете в риск и те съответно поддържат по-близък контакт с него. При нашето посещение тогава ние занесохме разни хранителни продукти, подаръци за малката, купихме им дърва за зимата, както и всички нужни неща за момичето и тръгнахме в 12 вечерта за София. Оттогава не спираме да мислим за нея и да ѝ помагаме съвместно с Държавната агенция за закрила на детето и с нашите доброволци от района- Антон и Ваня. По Коледа дарихме коледна украса и лаптоп на малката, а днес отново бяхме във въпросната институция, за да проверим дали всичко е наред с нея. След чисто човешкия разговор със служителите, взехме Сара от училище и заедно отидохме до нейния дом. Дарихме ѝ чисто нов телефон, подаръци и хранителни продукти. След това платихме сметките на семейството за ток и вода и с протокол оставихме 200лв. на Закрила на детето, за да може Сара всеки ден, минавайки от там, да си взима по 5 лева джобни и да разказва как е минало в училище.
Приятели, за 4 месеца видяхме огромна разлика в това дете. Сега Сара е още по-отговорна и жадна за нормален живот. Скоро ще ѝ направим и детска стая като за принцеса. Момичето специално ни благодари за това, че когато бяхме в магазина да купим разни продукти, решихме да вземем и няколко неща за една нейна близка приятелка която беше с нея, това трогна много малката Сара.
Продължаваме!
Поздрави на живо от Белоградчик. /Лео КАДЕЛИ/

Линк към каузата:

https://m.facebook.com/groups/417275545337113?view=permalink&id=913707012360628