Баба Латинка: Щастлива съм!

Доброто винаги побеждава!

Баба Латинка: Щастлива съм!

Това е същата баба Латинка, която ви показахме преди 4 дни. Спомняте си как я открихме тогава и виждате как изглежда днес. Прекрасна е, очите ѝ греят и е щастлива.
Както обещах, отидох да проверя какво е нейното желание и как да действаме по-нататък. След нашата публикация няколко държавни служители от Община Трън взеха случая присърце и още на следващия ден са били при нея. Настанили са я временно в дома за възрастни хора срещу нейната къща, който преди години е бил училището, в което е работила като директор. Тя обаче не е пожелала да подпише никакви документи, защото цитирам: „Ще чакам Лео“. При срещата ни днес и двамата се просълзихме и се прегърнахме като майка и син. Поговорихме си надълго и нашироко, малко по-късно се появиха и социалните служители на Община Трън, на които благодаря за бързата реакция. Коментирахме и с тях случая на баба Латинка и ѝ предложихме два варианта: единият да я взема с мен и да я настаня в дома в София, както й обещах, а другият да бъде настанена в дома в Трън, който се намира на около 10-ина километра от нейното село Филиповци. И двата варианта с уговорката един път в месеца да си ходи до нейната къща за няколко часа, съобразно нейното молба. Ако е в София, този ангажимент е изцяло на мен и моите приятели, ако е в Трън, отговорността остава за служителите на Общината.
Баба Латинка избра вторият вариант- да отиде в дома в Трън, а аз ѝ обещах, че на пролет ние от нашата платформа ще ѝ направим една стая, годна за живеене, за да може да прекарва там повече време през лятото.
Веднага след това отидох заедно със социалните служители до дома в Трън, за да проверя в какво състояние е. Там ни посрещна една усмихната жена, която се оказа управителят. Разгледах стаите и забелязах, че са в много добро състояние, а ако ги сравним с къщата на баба Латинка, са направо перфектни.
Тръгвам от Трън с добри впечатления от хората, които срещнах, а най-важното е, че оставих баба Латинка усмихната. Тя от своя страна изрази сърдечни благодарности към всички мои приятели, особено Христина от Благоевград, Анджи с домовете от София, която веднага откликна, и към пожарникарите, които са се отзовали да й почистят кюнците. Ето, приятели, още едно доказателство, че доброто винаги побеждава. Продължаваме напред при следващата баба и при следващото дете в нужда.

КЛИП:

Нова кауза 19.01.2020г. Баба Латинка от с. ФилиповциЗа повече информация 0898 366 113Парични средства не се събират!

Публикувахте от Лео Кадели в Неделя, 19 януари 2020 г.